Telegraaf.nl Snelnieuws Telesport
Privé DFT/financieel i-Mail

i-Mail
Ga Naar
Service
Deelkranten
Holding
i-Mail
di 29 mrt 2005, 14:54
BBC eist stop Britse teletekst op site
HATTEM - De Britse omroep BBC wil niet dat zijn teletekstpagina's te zien zijn op de Nederlandse website ceefax.tv. De omroep heeft de Nederlandse eigenaar van de site gesommeerd te stoppen met het doorgeven van de BBC-teletekst Ceefax.

Eigenaar Hendrik Noorderhaven, consultant en voormalig kandidaat voor het Europees Parlement, liet dinsdag weten niet van plan te zijn de website uit de lucht te halen. "Ik geef de teletekstpagina's één op één door en verdien er geen cent aan." De pagina's bevatten grotendeels dezelfde informatie als de officiële BBC-nieuwssite.

De website is sinds december publiek toegankelijk en trekt dagelijks 15.000 bezoekers. Noorderhaven heeft zijn initiatief direct gemeld aan de BBC. " Maar van hen moest ik de website direct sluiten. De BBC beroept zich op het auteursrecht."

Noorderhaven zette de website twee jaar geleden op om de Britse sportuitslagen op teletekst te kunnen volgen. Op de Nederlandse kabel wordt slechts een beperkte versie van de Britse teletekst doorgegeven. Een computer in Engeland stuurt de teletekstpagina's naar de website, legt Noorderhaven uit.

De BBC bevestigde dinsdag dat het Noorderhaven heeft gesommeerd zijn teletekstwebsite te sluiten. Een woordvoerder wilde niet op de kwestie ingaan. Noorderhaven denkt dat de BBC juridische stappen voorbereid. " Maar ik laat de website online en zie wel wat er gebeurt."

© 1996-2005 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: i-mail@telegraaf.nl


GEVONDEN OP SPEURDERS.NL